Селекционерът на Русия Фабио Капело прогнозира, че Байерн Мюнхен или Челси ще триумфира в тазгодишното издание на Шампионската лига.

Италианският специалист даде предпочитанията си в полза на германския шампион и „сините“, като се аргументира защо Барселона или Реал Мадрид не попадат в сметките му.

„Барселона наистина се подсили на пазара. Играч като Луис Суарес прави разликата и той е още една заплаха, с която противникът трябва да се справя. Заедно с Меси и Неймар се образува един фантастичен тризъбец“, каза Капело.

„Това би бил перфектният отбор само ако тези тримата участват и в защита. Суарес го прави, но другите двама – по-малко. Меси също го правеше в ранните си години.“

„Ако трябва да посоча друг толкова опасен отбор в Ла Лига през настоящия сезон, това ще е Реал Мадрид. Останалите отбори ми изглеждат на по-ниско ниво.“

„В Шампионската лига очаквам Байерн Мюнхен или Челси да бъдат над останалите, макар испанските отбори да остават опасни. Честно казано, италианските тимове бележат отстъпление, а в случая на Атлетико Мадрид видяхме как гладът и мотивацията правят разликата“, допълни дон Фабио.