Отборът на Арсенал записа трудна победа с 1:0 над Бешикташ и успя да се класира за групите на Шампионската лига. Първият мач в Турция завърши 0:0.

Лондончани изиграха много мъчителен за своите фенове мач, след като през цялото второ полувреме бяха натикани в собствената си половина, а в 75-ата минута останаха и с човек по-малко, след като Матийо Дебюши получи втори жълт картон.

След поражението на „Емирейтс“, Бешикташ ще играе в групите на Лига Европа. Гостите бяха без своя наставник Славен Билич на реванша, който изгледа мача от трибуните, заради наказание.

Отборът на Арсенал започна добре двубоя, като още в началото Джак Уилшър имаше шанс за попадение.

В последствие, още преди почивката, гостите на два пъти имаха претенции за дузпи, но главният рефер не отсъди такива, а ситуациите и в двата случая можеха да бъдат определени като „спорни“. В 36-та минута Матьо Дебюши бе замесен, а в 41-та играчите на Бешикташ бяха недоволни от решението на съдията, след съприкосновение между Уилшър и Рамон Мота.

В даденото от рефера продължение на първата част обаче лондончани стигнаха до попадението. Уилшър опита двойно с Йозил, но пасът към английския национал не се получи, за сметка на това там бе Алексис Санчес, който успя да се възползва и с диагонален удар реализира за 1:0.

През второто полувреме турският клуб заигра много по-добре, натика Арсенал в собственото му наказателно поле и започна да атакува вратата, пазена от Войчех Сченсни.

В 75-та минута домакините останаха и с човек по-малко, по подобие на първия мач в Турция, когато Аарън Рамзи не успя да доиграе мача. Този път втори жълт картон за нарушение в центъра на терена срещу Пектемек получи Матийо Дебюши.

Натискът на Бешикташ стана още по-осезателен, но дори и това не помогна на гостите, които претърпяха поражение с 0:1. По този начин турският клуб ще играе в групите на Лига Европа.