Ювентус победи Манчестър Сити с 1:0 в мач от петия кръг на груповата фаза на Шампионската лига. Гол на Марио Манджукич в началото на двубоя бе достатъчен за „бианконерите“, за да постигнат втората си победа над „гражданите“ в Шампионската лига. Двубоят бе битка за първото място в групата, а след успеха Юве се изкачи на лидерската позиция.

Мачът започна равностойно, но в 18-ата минута голмайсторският нюх на Манджукич каза своята дума. Хърватинът се възползва от центриране на Алекс Сандро и засече майсторски топката от въздуха, за да вкара покрай Джо Харт за 1:0.

10 минути по-късно нападателят можеше да вкара и втори гол, но Харт спаси силният му удар.

Първата по-сериозна опасност пред вратата на Джиджи Буфон бе в края на първото полувреме и бе предизвикана от фрапантна грешка на Клаудио Маркизио, който върна неразчетено топката назад и я подари на Серхио Агуеро. Буфон обаче внимаваше и изби.

„Гражданите“ бяха най-близо до изравняване в 52-ата минута, в която Фернандо стреля опасно с глава, но Буфон спаси, а след реакцията му топката удари и гредата.

3 минути по-късно Мората се озова на удобна позиция, от която прехвърли технично Харт, но топката мина покрай вратата. Там дебнеше Стората, който от близка дистанция стреля в гредата.

Отново той бе в добра позиция в 79-ата минута, в която мина през двама бранители на съперника, но ударът му бе блокиран от Харт.

В ответната атака Рахийм Стърлинг направи непростим пропуск. Бившият играч на Ливърпул получи топката сам срещу Буфон и успя да засече топката, но не и да я отправи към вратата. Това бе и последната възможност за английския гранд, който в крайна сметка си тръгва от Торино с втора загуба.

В другия мач в групата Борусия Мьонхенгладбах разгроми Севиля с 4:1 в пряк сблъсък за третото място в групата. На свой терен немският отбор надигра своя съперник и така излезе с едни гърди напред в борбата за продължаване в Лига Европа, кръг преди края на груповата фаза.

Ларс Щиндъл откри резултата в 29-ата минута, след като от удобна позиция засече топката след шут на Гранит Джака, оказал се перфектна асистенция.

В началните минути на второто полувреме Севиля имаше леко предимство и на няколко пъти стигна до добри голови положения. Испанският тим обаче не успя да реализира, а това направи Борусия. В 67-ата минута Фабиан Джонсън получи топката отляво в наказателното поле и с перфектен изстрел в далечния ъгъл удвои аванса на своя отбор.

В 78-ата минута преднината вече бе три гола. Рафаел се възползва от бърз пас на Щиндъл и реализира третия гол в мача. 4 минути по-късно Севиля реализира почетен гол чрез Витоло, но още в ответната атака Щиндъл реализира второто си попадение за вечерта.

В края на двубоя Севиля стигна и до втори гол, реализиран от Евер Банега от дузпа.

В класирането Ювентус вече е лидер с 11 точки, следван от Сити с 9. Двата тима са сигурни за следващата фаза и интригата е само кой ще завърши като първи и ще има по-благоприятен жребий за елиминациите. С успеха над Севиля Борусия Мьонхенгладбах се изкачи на трето място с 5 точки, а испанците са последни с 3.

В последния кръг Манчестър Сити е домакин на Гладбах, а Севиля приема Ювентус.