Младата звезда на Ливърпул Рахийм Стърлинг даде откровено интервю за Daily Mail, в което сподели как се чувства след като изгря през последните 12 месеца, и се превърна във водещ футболист в отбора.

От проблемно хлапе, Стърлинг стана национал на Англия, и спечели доверието на Брендън Роджърс и Рой Ходжсън.

На Острова гледат на младока като първия играч на Ливърпул след Луис Гарсия, който може да прави всичко в офанзивен план.

"Може би преди 12 месеца, след като сгрешах веднъж, не исках повече топката. Сега съм по-уверен," споделя 19-годишният футболист. "Ако загубя топката, веднага искам да си я върна и да се реванширам за грешката. Преди просто щях да се скрия, и чак 10 минути по-късно да погледна къде е топката. Нямам намерение да давам никакви почивки на защитниците."

"Седнах с агента ми, и гледахме доста от мачовете ми от юношеските години. Видях, че преди съм се опитвал да атакувам след едно-две докосвания, а след това, с преминаването ми при мъжете, съм се опитвал да играя по-сигурно. Затова се върнах към първоначалния ми стил - аз да водя топката, а защитникът да е зад мен," обясни детайлно Стърлинг.

Рахийм е роден в Кингстън, Ямайка, но родителите му се местят в Англия, когато е само на пет. Той израства с гледка към Уембли, а майка му го води на тренировка за първи път на 10, най-вече, за да го накара да стои далеч от улицата.

Един от учителите му още отрано казва, че Рахийм или ще стане звезда във футбола, или ще свърши в затвора. На 15 Стърлинг взима най-важното решение в живота си, като напуска КПР, и се мести в Ливърпул, като по този начин се отърва и от вредните влияния в Лондон.

В началото на миналия сезон, Брендън Роджърс застава зад младока и се опитва да му даде стабилност. Самият Стърлинг оставя купоните с приятели, и се отдава на професията си. Резултатите не закъсняват, и през декември той получава своя шанс в поредица от мачове, а до края на сезона вече е твърд титуляр.

"Ходя на тренировка всеки ден, прибирам се, и после пак ходя на тренировка. Това е животът ми през последните 12 месеца. Опитвам се да живея, спя и ям с футбола, както ме посъветва треньорът," признава Рахийм.

"Когато е възможно, се забавлявам с приятели, в почивните си дни, но знам, че трябва да правя саможертви в това отношение и за мен всичко това е крачка напред. Съвсем различно е от предишния ми живот. Бях на 18, когато мениджърът седна да говори с мен. Сега осъзнавам, че не съм като всеки друг тийнейджър. Не мога да правя нещата, които правят другите на 18 или 19 години. Знаех, че се налагат промени, за да стана най-добрата версия на себе си."

"Не казвам, че не смятам, че съм добър, но не съм от този тип играчи, които имат его, или се хвалят. За мен обратът в кариерата настъпи бързо, но това е футболът. Променя се за секунди. Сега съм се концентрирал върху следващото ниво. Решен съм да го постигна, и е само въпрос на време," продължи Стърлинг.

"Предпочитам мястото на 10-ката, но все още се развивам и не съм достатъчно завършен играч, за да играя на тази позиция. Всеки път, когато съм там, се опитвам да поемам отговорността да създавам и вкарвам голове. Много ми допада," прибави към интервюто младокът.

"Роналдо винаги ми е бил идол. Но няма да го казвам повече, защото всеки път, когато го кажа, хората смятат, че се сравнявам с него. А всеки иска да е като най-добрите," приключи с футболната тема той.

"Не пия по принцип много," разказва Рахийм за пороците си. "Но обичам да комуникирам в социалните мрежи. Защо имам Туитър ли?! Ами, аз съм на 19 и понякога ми трябва и друго, освен футбол. Така се забавлявам и се шегувам с приятелите ми. Подминавам провокациите направо," завърши Стърлинг.

Рахийм Стърлинг ще бъде и в България скоро, когато неговият Ливърпул гостува на Лудогорец в Шампионската лига.