Крилото на Ливърпул Рахийм Стърлинг заяви, че клубът няма право да използва участието си в Шампионската лига като извинение за слабите резултати в английското първенство.

„Червените“ загубиха три от първите си пет мача във Висшата лига и в момента заемат 11-ото място във временното класиране с едва 6 точки.

Стърлинг е един от малкото футболисти на мърсисайдци, който надскача показаното от миналия сезон, когато отборът до последно води дуел с Манечстър Сити за титлата. Английският национал смята, че тимът бързо трябва да се адаптира към увеличения брой на турнирите, в които участва, както го правят елитните отбори.

„Нямаме право да използваме факта, че играем в Шампионската лига, като оправдание, защото други отбори от Висшата лига са в същата ситуацията като нас и печелят своите срещи“, коментира младокът.

„Двубоите идват бързо един след друг, а ние искаме точно това – да се борим за челните позиции у дома и в Шампионската лига. Това значи, че след втория ден за възстановяване веднага идва нов двубой. Този сезон ще бъде така и трябва да свикнем“, каза още Стърлинг.