Александру Кипчу ще пропусне реванша между Лудогорец и Стяуа поради натрупани жълти картони, но голмайсторът от първия мач е убеден, че неговите съотборници ще се справят с българския първенец и ще класират румънците за груповата фаза на Шампионската лига по футбол.

Както е известно, Кипчу вкара в заключителните минути, а Стяуа победи с 1:0. "Спечелихме, а това е единственото нещо, което има значение в момента. Да, вкарахме едва в края на мача, но все пак имаме аванс от един гол преди реванша в София. Пропуснах дузпата и не ми беше леко, но това са моментите, в които психиката на всеки един футболист е подложена на огромно изпитание. Аз съм силен психически, пречупих се и заиграх отново на добро ниво. Помогна ми и полувремето, когато видях физиономиите на моите съотборници. Яд ги беше, а аз просто исках да се върна на терена и да вкарам. Няма да играя на реванша, защото си изкарах жълт картон и наистина съжалявам за това. Искам да играя, но съм наказан. Моите съотборници ще се справят", каза той.

"Публиката беше постоянно с нас, буташе ни напред и ни помогна изключително много. Да, в един момент чух подмятания по мой адрес, но това в момента няма кой знае какво значение. Направих един жест към някои от феновете след гола, за което съжалявам. Повтарям - важното в момента е това, че спечелихме първия мач", добави голмайсторът за Стяуа.

Нападателят на румънците каза още, че не изпитва уважение към своя сънародник Козмин Моци, който играе за Лудогорец: "Моци не ме интересува. Аз дори не го познавам. След този мач съвсем не изпитвам уважение към него заради няколко ситуации. Плюс това, той е бивш играч на Динамо. Нямам работа да говоря за или със него"./БТА