Мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола беше изключително радостен от солидната победа с 5:0 над Стяуа Букурещ в първи плейофен мач за влизане в групите на Шампионската лига. Испанският треньор, за когото срещата беше дебют с „гражданите“ в евротурнирите, все пак напомни, че въпреки категоричния успех предстои реванш.

„Вече почти сме се класирали за групите на Шампионската лига. Това беше нашата цел. Видях страхотно представяне, придружено с правилно поведение. Резултатът е смайващ. Толкова съм доволен от начина, по който играхме. Тези фантастични играчи заслужават големи комплименти“, добави Гуардиола.

Специалистът отличи персонално крилото Рахийм Стърлинг, който изпроси едната от двете пропуснати дузпи, а също така се отличи с асистенция за първия гол в мача, дело на Давид Силва.

„Днес Рахийм Стърлинг игра много добре. Той обаче е още много млад и има доста да учи. Разполага с качества, бърз е и има добра работна етика. Той е фантастичен играч. Точно по тази причина Манчестър Сити действа умно миналата година, като го закупи“, добави Гуардиола.

„Много се радваме, че за толкова кратко време успяхме да се подготвим за мач от такова голямо значение. Много сме доволни от резултата и от начина, по който го постигнахме.“

„Жалко е за пропуснатите от Агуеро дузпи, тъй като той вкара такава преди няколко дни. Серхио обаче така и не се предаде. Остана концентриран до края и това е най-важното нещо. Вече започваме лека-полека да се опознаваме един друг в Манчестър Сити.“