Мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола бе повече от доволен от представянето на играчите му по време на първия мач със Стяуа от плейофа за влизане в групите на Шампионската лига.

Сити победи като гост с 5:0 и на практика вече е в елита на Европа.

"Почти сме в Шампионската лига, което бе нашата цел. Страхотно представяне, футболистите ми бяха много, много добри, комплименти за тях. Резултатът е фантастичен, но начинът, по който играхме, ме прави щастлив," заяви Гуардиола. "Всеки мениджър по света иска да се създават много положения, и да не се допускат голове. Сега се фокусираме върху Стоук Сити, а след това и върху реванша."

Кун Агуеро профука две дузпи, но вкара хеттрик в мача: "Дузпите са си дузпи. Той има нужния характер, за да ги вкарва. Важното е, че продължи да бъде концентриран върху мача."

Относно представянето на Рахийм Стърлинг, Гуардиола бе много умерен: "Към момента се представя страхотно, но е само на 19-20 години, така че има да учи много. Трябва да е концентриран, да внимава на тренировки, в личния си живот, да пази режим. Иначе има класата, фантастичен играч е, и Ман Сити прояви много разум, като го привлече миналата година."