Старши треньорът на Байерн (Мюнхен) Пеп Гуардиола не бе особено въодушевен след разгромната победа над Рома със 7:1 в Рим в мача от група "Е" на Шампионската лига.  Баварците записаха най-убедителния си успех при гостуване в  турнира и станаха първият германски отбор, който вкарва седем  гола на италиански тим като гост. 

"Струва ми се, че тази победа малко се надценява. Ранният  гол на Робен ни помогна да се поотпуснем, след това бързо  реализирахме втори. Стараехме се да владеем повече топката и да  търсим свободните пространства. Вкарахме пет гола за 35 минути.  Има и такива мачове, в които в един момент всичко се получава.  Те са по-скоро изключение, рядкост. Сигурен съм, че след две  седмици на мача в Мюнхен Рома ще изглежда по друг начин и всички ще се убедят, че разликата между двата отбора не е толкова  голяма", коментира Гуардиола. 

"Рома е отбор, който винаги играе добре, но в този мач ние  бяхме много агресивни, намирахме правилните решения и празните  пространства", допълни той. "Не съм доволен единствено, че позволихме на съперника да  създаде 3-4 опасни положения в началото на второто полувреме.  Трябва внимателно да разгледаме тези ситуации и са си направим  изводите", каза още испанският спец./БТА