Наставникът на Барселона Луис Енрике направи любопитно изказване след минималния успех с 1:0 над АПОЕЛ в груповата фаза на Шампионската лига. Специалистът призна, че вярва „сляпо“ на футболистите си и смята, че с тях ще постигне големи успехи.

„Убеден съм, че ще стигнем далеч. Доволен съм, че победихме. Футболистите не са машини, нормално е да имаме трудности, особено срещу отбор, който играе затворен футбол. Радвам се, че съумяхме да отбележим“, започна Енрике и продължи: „Вярвам сляпо на тези играчи“.

Колкото до вратарския пост в тима и до това, че в срещата с АПОЕЛ под рамката бе предпочетен Марк-Андре тер Стеген, Енрике коментира: „Той бе на мястото си. Аз нямам вратари за Шампионска лига или за Ла Лига. Разполагам с двама състезатели на тази позиция, които ще се постараем да използваме максимално ефективно. Този пост е малко по-специфичен, не е като полевите играчи“.

„Шави е добре. Разговарях с него и има много силна връзка помежду ни. Ние сме тук, за да изведем тима напред, а Шави се стреми да ни помогне“, завърши Енрике.