Отборът на Борусия Мьонхенгладбах победи с 6:1 тима на Йънг Бойс е плейофен мач реванш за влизане в групите на Шампионската лига. Домакините от Германия бяха решили всичко в своя полза още в първия двубой в Швейцария миналата седмица, когато се наложиха с 3:1.

Така с общ резултат 9:2 Борусия намери място сред 32-та най-добри отбора на Стария континент. Жребият за груповата фаза на надпреварата е утре от 19 часа.

Братът на Еден Азар – Торган откри головата сметка за домакините с точно изпълнение още в 9-ата минута, с което уби и крехките надежди за подвиг от страна на Йънг Бойс.

Въпреки че наставникът на домакините даде почивка на голяма част от титулярите си, класата си каза думата и тимът на Борусия не изпусна инициативата нито за миг.

До края на първото полувреме домакините отбелязаха нови две попадения, дело на Рафаел в 33-ата и 40-ата минути на мача.

През втората част Азар реализира отново, за да доведе нещата до 4:0, а в 77-ата минута Рафаел оформи своя хеттрик.

Гостите от Швейцария все пак съумяха да се разпишат, но това се оказа крайно недостатъчно за каквото и да е било в мача. Йорик Раве реализира почетното попадение за Йънг Бойс, а в заключителните минути на двубоя Азар също оформи своя хеттрик с което и крайния резултат в сблъсъка.