Най-богатите клубове в Европа ще получат своето. След като години наред над Европейската футболна асоциация (УЕФА) беше надвиснала заплахата най-популярните отбори на Стария континент да образуват контролирана от самите тях Суперлига, ръководният орган реши да оформи сделка, според която Барселона, Реал Мадрид, Ювентус, Манчестър Юнайтед и много други супер сили ще получат гарантирани места в групите и много по-големи финансови постъпления.

Според различни информации, след срещата в Монако, в часовете преди жребия за Шампионската лига, в който се очаква да присъства и българският първенец Лудогорец, ще бъде променен форматът на турнира на богатите. Тоест, отборите от Испания, Англия, Германия и Италия ще имат по четири гарантирани квоти за груповата фаза между 2018-а и 2021-а година. В отговор на запитване на Асошиейтед прес, УЕФА отговори лаконично, че "еволюцията" ще бъде обявена в петък.

Италианците ще бъдат големите победители, защото в момента разполагат с две сигурни квоти за групите и една през квалификации. Испания, Англия и Германия също обаче ще получат бонус, защото по този начин ще избегнат риска от отпадане в плейофния кръг на лигата. Според други информации пък, сумата, която УЕФА ще разпределя към участниците в груповата фаза, ще възлиза на умопомрачителните 1.3 милиарда евро.