Наставникът на Лудогорец Георги Дерменджиев коментира поражението на тима от Арсенал с 2:3 в груповата фаза на Шампионска лига.

"За нас е добре това, че изиграхме отново един добър мач, и в Англия мачът беше много добър,но там ни вкараха много голове. Арсенал е отличен отбор, когато сбъркаш и наказва. Играхме като равен с равен с този тим, имахме шансове и при 2:2 да отбележим, нашият тим се учи с такива мачове", коментира Дерменджиев.

"Много добър мач се получи и тактически, и голове вкарахме, отборът игра много силно, успяхме да неутрализираме определени техни играчи, задоволихме и публиката, която дойде да гледа този мач, търсихме да изненадаме Арсенал, успяхме, поздравявам играчите си, които задоволиха очакванията на феновете. Имаме атрактивен стил, феновете са зажаднели за такива големи отбори да идват в България, радвам се, че това го прави Лудогорец", допълни той.

"Трябва характер, за да се изправиш срещу такива тимове и да играеш като равен с равен с такива отбори. Лудогорец винаги има високи цели, видяхте как загубихме тази среща", каза още той.

"Срещу такъв голям съперник и играеш равностойно има положителни моменти, но има и леко разочарование, не ни надиграха, можеше и двубоят да завърши наравно, това щеше да е добър имидж, а също така и спечелена точка. Гледам на футбола много реално", коментира още наставникът на шампионите.
 

"Нека да не говорим, че Дяков е виновен. Тук играят 11 човека. Ние сме такъв отбор, че когато бием сме заедно, когато губим, пак така", допълни той.

"Това, че инкасирахме 6 гола в Лондон, това бе срешу отбор от голяма класа. Но темата е много обширна. Арсен Венгер знаете, че 20 години управлява този клуб и на такъв специалист може да се вярва. Те са ни правили анализ на мача с Дунав. Те са имали притеснения. И бяха основателни, явно. Поведохме с 2 гола", каза още треньорът.