ЦСКА Москва, с Георги Миланов в състава си, се сбогува с класирането за следващия кръг на Шампионска лига, след като завърши наравно 1:1 с Байер Левекузен и остана с 3 точки на дъното на група "Е".

Попаденията за двата тима бяха дело съответно на Кевин Фоланд и Бибрас Надхо.

Руският тим обаче все още има теоритичен шанс за третото място в групата и участие в Лига Европа, ако Тотнъм (трети с 4-и точки) не успее да вземе победата над френския Монако тази вечер.

Така всичко ще трябва да се реши в последните двубой от груповата фаза през декември.

Кевин Фоланд откри резултата за Леверкузен в 16-ата минута.

Той остана непокрит сам срещу вратаря и не се поколеба да стреля нанизвайки топката във вратата.

Двата отбора играха сравнително равностойно през първата част.

В 74-ата минута реферът отсъди дузпа в полза на ЦСКА Москва. Бибрас Надхо застана зад бялата точка и хладнокръвно преодоля стража на германците, стреляйки в долния ляв ъгъл (1:1).

Четири минути по-късно руският тим имаше възможност дори да поведе в резултата, но направи невероятен пропуск, след който се видя, че футболист на ЦСКА е бил в засада и това малко утеши рунаците.

Атаките им продължиха и рабъркване в наказателното поле можеше да струва скъпо на "аспирините", но до промяна в резултата не се стигна.

След изравнителното попадение и двата отбора заиграха по-динамично, а в 80-ата минута Леверкузен удари греда.

Докрая на мача дурго попадение нямаше и той завърши 1:1.

Двубоят бе по-специален за вратаря на ЦСКА Игор Акинфеев, който изигра своя мач номер 100 в евротурнирите. Дори и в юбилейния си мач Акинфеев не успя да спре негативната серия и пусна гол в 41-и пореден мач в Шампионска лига. За последно вратарят опази мрежата си "суха" в турнира на 1 ноември 2006 година при нулевото равенство с Арсенал в Лондон.

Леверкузен остана със 7 точки на втората позиция, което все още обаче не им гарантира класирането напред.