Изненадващо или не, но фаворитът в група G на Шампионската лига Челси не успя да тръгне с победа, при това у дома, срещу големия претендент Шалке. Двата тима завършиха 1:1 на "Стамфорд Бридж", като домакините определено могат да съжаляват за изпуснатия успех. 

Те имаха доста ситуации, но не ги реализираха и бяха наказани. Новото попълнение Сеск Фабрегас отбеляза единственото попадение за тях преди почивката и след това се заредиха пропуските. За да бъдат наказани след почивката от Клаас-Ян Хунтелаар и мачът да завърши наравно. 

Иначе домакините откриха рано и сценарият на мача изглеждаше направо нарисуван за тях. Това стана факт в 10-та минута, но голът на Фабрегас беше доста спорен, като германците претендираха за нарушение. 

В тази ситуация испанецът отне топката пред наказателното поле на Шалке с бурен шпагат и останаха съмнения за фаул. Реферът обаче не даде такъв, топката се озова у Еден Азар, който нахлу в наказателното поле и пусна с пета към испанеца, който разстреля вратаря на германците за 1:0. 

Това попадение вдигна домакините и те имаха инициативата до края на полувремето. Удар на Азар в 18-та минута обаче не намери целта, а в 32-та Дидие Дрогба можеше да удвои след прекрасен изстрел, но Рафаел Фарман показа страхотна класа и предотврати попадението. 

Пет минути след котдивоареца шанс да отбележи за втори път имаше и Фабрегас, но неговият изстрел, след като се оказа в наказателното поле, мина на няколко сантиметра над горната греда и статуквото се запази. 

Най-хубавото положение за Шалке преди почивката стана факт едва в последните секунди на първата част. Тогава Юлиян Дракслер нахлу мощно в половината на Челси и стреля силно, но топката мина на сантиметри встрани от вратата. Така двата тима се оттеглиха на почивка при резултат 1:0 за домакините. 

След почивката отново Челси имаше по-хубавите възможности в началото на втората част. Бранислав Иванович можеше да удвои в 52-та минута, но опропасти изгодната възможност, а в 60-та и Дрогба не се възползва по най-добрия начин от хубава възможност, открила се пред него във вратарското поле и не беше точен. 

Тези пропуски на лондончани бяха наказани от Шалке само две минути след това. В 62-та Клаас-Ян Хунтелаар направи хубав пробив и преодоля Тибо Куртоа с плътен удар, насочен в долния ляв ъгъл за 1:1 и смълча трибуните. 

Това попадение поля като с леден душ играчите на Челси, но те тръгнаха напред в търсене на успеха. Най-чистото положение се откри пред Лоик Реми в 76-та минута, който стреля с глава от близка дистанция, но защитник със самопожертвувателна намеса предотврати гола във вратата на Шалке. 

Гелзенкирхенци дебнеха своите шансове за второ попадение, с което да унищожат съперника, но Юлиян Дракслер не успя да се възползва от шанса си в 80-та минута. Във финалните минути обаче домакините бяха тези, които можеха да съжаляват, че не стигнаха до втори гол. 

Еден Азар на два пъти имаше страхотни шансове да се разпише, но беше отказан от вратаря на Шалке. В последните секунди Бранислав Иванович можеше да се разпише с глава, но в последния момент защитник на германците изби и запази равенството. 

Така двата фаворита в групата си поделиха само по точка на старта на кампанията, но с оглед на показаното от тях на терена, не би трябвало да имат трудности да я преодолеят.