Валери Божинов, Иван Бандаловски и техните колеги от Партизан са на крачка от груповата фаза на Шампионската лига. Сръбският гранд победи с 4:2 Стяуа Букурещ в мача реванш между балканските колоси и след 1:1 в първия двубой продължава напред в турнира и си осигури минимум участие в груповата фаза на Лига Европа.

Бандаловски не бе в групата за мача заради контузия, докато Божинов бе сред титулярите, но не успя да се разпише като дори пропусна дузпа за своя тим.

Божинов: Искам да затворя устите на критиците ми

Домакините откриха резултата в 8-ата минута чрез Стефан Бабович, който бе на точното място, след като Пап изби преди Божинов да играе с топката, и вкара за 1:0.

Само 3 минути по-късно обаче Стяуа изравни чрез Съли Мунару, а в 33-ата минута бившият играч на Черноморец Жугурта Хамрун вкара втори гол за тима от Букурещ.

В 39-ата минута Божинов реализира гол с глава, но той не бе зачетен заради засада на българина.

През второто полувреме Партизан трябваше да реализира поне два гола, ако иска да продължи напред, а задачата бе улеснена от Фернандо Варела, който получи директен червен картон за нарушение в 48-ата минута. Освен това сръбският гранд получи право да изпълни дузпа. Зад топката застана Божинов, който обаче нацели левия страничен стълб и така пропиля възможността.

Точно в 60-ата минута Партизан изравни чрез Марко Йевтович, чийто удар рикошира и направи безпомощен Валентин Кожокару. Веднага след това Божинов напусна терена, а на негово място влезе Зоран Милинкович.

Малко след това Никандро Бреевелд пропусна добър шанс за Стяуа, а попадение на Грегори Таде не бе зачетено заради засада.

Скъпоценният трети гол за Партизан падна в 70-ата минута, след като Абубакар Умару намери Андрия Живкович и последният с прецизен изстрел вкара за 3:2. В края на мача Никола Труйич сложи точка на спора с четвърти гол за крайното 4:2.