След европейските футболни емоции от вторник вечер, днес е време за втора доза зрелище с марка Шампионска лига.

Нови 8 мача ще се изиграят в най-комерсиалния клубен турнир, а сред тях има няколко страхотни двубоя.

Безспорно над всички други се откроява сблъсъка между Байерн Мюнхен и Арсенал. Баварците изненадващо загубиха в Лондон, което бе и първото им поражение от началото на сезона, а настроението в лагера на немския колос е за реванш на "Алианц Арена", където момчетата на Пеп Гуардиола искат да демонстрират кой е по-класният отбор. Двубоят обаче е по-важен за "артилеристите", които се борят за своето място в следващата фаза.

В същото време Олимпиакос, който е главният конкурент на лондончани за втората позиция, е домакин на Динамо Загреб и ще опита да дръпне още пред тима на Арсен Венгер.

Интересно ще е и в група Е, където Рома посреща Байер Леверкузен в ключов мач за второто място в групата. В момента на него са „аспирините“ с 4 точки, а Рома е на последна позиция с 2. Двата отбора направиха зрелищно 4:4 помежду си в Германия.

Лидерът Барселона (със 7 точки) посреща третия БАТЕ Борисов (3 точки) на „Камп Ноу“ в двубой, който е считан за протоколен за каталунците, но все пак те ще трябва да докажат това в 90-те минути.

Жозе Моуриньо ще опита да изправи на крака своя Челси с така желаната и необходима победа на „Стамфорд Бридж“ срещу Динамо Киев. Макаби Тел Авив посреща Порто в другия мач от група G.

В група H програмата предлага двубоите Олимпик Лион – Зенит и Гент – Валенсия.

Мачовете започват в традиционния час 21.45 часа, а всичко най-интересно ще можете да проследите чрез Gong.bg.