Атлетико Мадрид постигна важна победа над Галатасарай с 2:0, благодарение на която „дюшекчиите“ си осигуриха и на теория класиране за следващата фаза на Шампионската лига.

Мадричани се възползваха от ремито на Бенфика в Астана и вече са лидери в класирането с 10 точки. Португалският гранд има същият актив, а двата отбора ще решат кой да завърши пръв в пряк двубой в Лисабон на 8 декември.

Антоан Гризман се превърна в герой за Атлетико, след като реализира и двата гола в мача. Успехът на тима на Диего Симеоне пък запази живи и мечтите на водения от Станимир Стоилов тим на Астана за класиране в Лига Европа. В момента казахстанският шампион е с 3 точки, докато Галатасарай е с 4 точки. Така мачът между двата отбора в Истанбул ще определи третата позиция в групата.

На „Висенте Калдерон“ резултатът бе открит в 13-ата минута. Габи центрира майсторски към наказателното поле, където Антоан Гризман успя да засече с глава и да отправи топката към десния ъгъл за 1:0.

Домакините продължиха да бъдат по-добрият отбор на терена, но до края на първото полувреме повече голове не паднаха.

5 минути след подновяването на играта Коке стреля в горния ляв ъгъл, след като засече центриране в наказателното поле, но Фернандо Муслера демонстрира класа и спаси.

Муслера обаче нямаше какво да направи в 65-ата минута, когато нова комбинация Габи – Гризман осигури втори гол за Атлетико, а с това и победата. Габи проби отдясно и подаде добре към Гризман, който от удобна позиция засече за крайното 2:0, въпреки че при паса останаха съмнения за засада.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS