Отборът на Арсенал посреща намиращия се в страхотна форма тим на Барселона в първи осминафинален сблъсък от Шампионската лига. Двубоят е тази вечер от 21,45 часа на стадион „Емиратс“ в Лондон, а рефер на ключовия сблъсък е Джунеит Чакър от Турция.

В тима на домакините се завръщат три от ключовите фигури за „артилеристите“ - Месут Йозил, Аарън Рамзи и Петър Чех, които получиха почивка през уикенда и не взеха участие в мача на Арсенал за ФА Къп срещу Хъл Сити.

Другият сблъсък в ШЛ противопостава Юве и Байерн

Наставникът на Барселона Луис Енрике пък ще може да разчита на Жерар Пике, който също не игра през уикенда, както и Серхио Бускетс, който се завръща от наказание.

Проблеми за Суарес, забрави си паспорта

„Каталунците“ пристигат в Англия със завидно самочувствие. Тимът на Енрике няма загуба в последните си 32 мача, а в 13 от последните 14, испанците имат само победи.

Освен да постигнат добър резултат в първия мач, Арсен Венгер и Компания ще се опитат да счупят каръка срещу испанския колос. До този момент двата тима са излизали един срещу друг два пъти в елиминационната фаза на турнира, като и в двата случая Барселона е излизал победител. През 2006 година Арсенал и Барса играха финал в надрепварата, като и тогава „каталунците“ ликуваха.

Вероятни състави:

Арсенал: Чех, Бейерин, Мертезакер, Кошчелни, Монреал, Рамзи, Коклен, Уолкът, Йозил, Санчес, Жиру

Застрашени от наказание при жълт картон: Йозил, Жиру, Кембъл

Барселона: Тер Стеген, Дани Алвеш, Пике, Масчерано, Алба, Ракитич, Бускетс, Иниеста, Меси, Суарес, Неймар

Застрашени от наказание при жълт картон: Пике


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS