Холандският Аякс се спаси от поражение като домакин на ПАОК в първия мач от третия предварителен кръг на Шампионската лига, завършвайки 1:1. Изравнителният гол за домакините бе дело на 18-годишния датчанин Каспер Долберг, а за гърците в 27-ата минута реализира анголецът Джалма. ПАОК пък бе последният тим, чийто екип носи българският нападател Димитър Бербатов, но той се раздели с клуба след края на сезона.

Бившият футболист на българския Левски Гари Родригес игра почти цял мач за ПАОК, като бе сменен в 84-ата минута. През първото полувреме Родригес дори можеше да отбележи за ПАОК след като надскочи защитата на холандците и стреля, но вратарят на Аякс Яспер Силесен спаси.

Иначе голмайсторът за Аякс Долберг вкара още веднъж топката във вратата на съперника, в 18-ата минута, но попадението не бе зачетено заради засада.

ПАОК пвече след като Джалма получи страхотен пас от Стефанос Атанасиадис в 27-ата минута и не сгреши за 1:0 в полза на гостите. В 38-ата Анвар Ел-Гази пък пропусна отличен шанс за изравняване на Аякс.

Каспер Долберг обаче бе точен за 1:1 в 57-ата минута на двубоя, след като стреля от около 24 метра. Десетина минута по-късно Килесен пак трябваше да спасява вратата си след хубав удар на Йоргос Цавелас, но крайният резултат остана 1:1.