Отборът на Виляреал изхвърли Наполи от 1/16-финалите на Лига Европа, след като стигна до равенство 1:1 в Италия. „Жълтата подводница“ се класира напред благодарение на минималната си победа в първия мач с 1:0.

Наполи бе сочен за един от фаворитите в надпреварата, като до загубата в Испания преди седмица, тимът от Италия имаше отлични резултати в турнира. Възпитаниците на Маурицио Сари обаче влязоха в лоша серия, като в последните си три мача не успяха да запишат нито една победа.

Гостите от Виляреал започнаха агресивно двубоя и още в първите няколко минути успяха да стигнат до добра ситуация пред вратата на домакините. Матео Мусачио и Седрик Бакамбу пропуснаха от изгодни позиции.

Отговорът на Наполи дойде чрез Гонсало Игуаин, който започна един от редките си мачове в турнира като титуляр.

Марек Хамшик успя да изведе домакините напред в резултата в 17-ата минута. Словакът се разписа след страхотен удар от воле от границата на наказателното поле.

Решителният гол в срещата обаче падна в 59-ата минута. Томас Пина се превърна в герой за гостите, реализирайки попадението, с което „жълтата подводница“ елиминира Наполи.

В друг мач от днес Севиля загуби от Молде, но въпреки това се класира напред. В първия мач испанците се наложиха с 3:0, а поражението с 0:1 днес се оказа без никакво значение.

Жребият за 1/8-финалите в турнира е в петък от 14 часа българско време.