Тотнъм постигна първа победа в Лига Европа. „Шпорите“ разбиха с 5:1 Астерас Триполис на „Уайт Харт Лейн“. Хари Кейн и Ерик Ламела направиха много силен мач за лондончани, като първият се отличи с хеттрик, а вторият с две попадения в срещата.

Тотнъм поведе с 1:0 в 13-та минута, когато Хари Кейн стреля от около 22 метра и изпрати топката в горния ляв ъгъл на вратата на Астерас.

Астерас отговори в 29-та минута, когато Факундо Пара стреля опасно, но Уго Лорис се намеси и спаси.

„Шпорите“ удвоиха своята преднина в 30-та минута след много добро изпълнение на Ерик Ламела, който изпрати топката във вратата на Козицки без да се замисля.

Отново Ламела в 66-та минута вкара третия гол в срещата за Тотнъм, след като с много хубаво изпълнение изпрати топката във вратата на Козицки.

Уго Лорис се отчете с ново чудесно спасяване в 69-та минута на удара на Фернандо Усеро.

Тотнъм поведе с 4:0 в 76-та минута, когато Ламела изпълни късо корнер и подаде към Етиен Капу, който стреля, Козицки спаси, но след това при добавката отблизо Хари Кейн не пропусна да вкара своето второ попадение в срещата.

Петият гол за лондончани падна в 81-та минута, когато Фасио сложи топката на главата на Кейн, който отблизо нямаше особени проблеми, като само насочи топката в десния ъгъл на вратата на Астерас, а Козицки изгледа как кълбото влиза във вратата му.

Тотнъм остана с човек по-малко в 87-та минута, след като Уго Лорис бе изгонен напълно заслужено с директен червен картон, след като фаулира откъснали се сам срещу него Фернандес. Мениджърът на Тотнъм Маурисио Почетино бе извършил и трите смени в своя състав и на вратата на „шпорите“ застана Хари Кейн. Херонимо Баралес отправи диагонален удар от 18 метра, като насочи топката в долния ляв ъгъл на вратата на Тотнъм, Кейн не се намеси по най-добрия начин, като изпусна топката и тя влетя в мрежата му.

В другия мач от групата Бешикташ спечели с 4:0 при гостуването си на Партизан.

В класирането води Тотнъм с 5 точки и по-добра голова разлика от Бешикташ. Астерас Триполис е трети с 4 точки, а Партизан е последен с 1 точка.