Българският треньор Станимир Стоилов и воденият от него казахстански ФК Астана претърпяха тежък погром в плейофите за влизане в групите на Лига Европа. Отборът на Астана падна с 0:4 при визитата си на испанския Виляреал и след класическата загуба с 0:3 в първия двубой, отпада безславно от турнира.

Лучано Дарио Вието отбеляза два гола за „жълтата подводница“ през втората част, а през вторите 45 минути паднаха нови два гола за домакините. Първо Бруно Сориано се разписа от дузпа в 61-ата минута, а малко по-късно Леива оформи крайния резултат.

Така Станимир Стоилов ще трябва да съсредоточи усилия в местния шампионат, където в момента Астана заема трето място във временното класиране.

В същото време друг български треньор в турнира – Ивайло Петев и неговият АЕЛ също се простиха с надеждите си за място в групите на Лига Европа. Кипърският тим падна от английския Тотнъм с общ резултат 1:5. В първия мач възпитаниците на Петев паднаха с 1:2 в Кипър, но на реванша в Лондон домакините бяха категорични - 3:0.