Старши треньорът на Астана Станимир Стоилов определи победата над АИК Стокхолм в Лига Европа, като историческа. Той отбеляза, че вечерта е била фантастична за неговия отбор.

„Това бе фантастична вечер за нас. Това безспорно е историческа победа. Ние сме много щастливи от успеха, защото променихме нашата формация на 3-4-3. Отборът показа добра игра, игра дисциплинирано и подредено. Аз отново бих искал да поздравя всички за голямата победа“, коментира Стоилов.

„Решихме да играем с трима в защита, защото видях някои проблеми в дефанзивен план. Дадохме си сметка, че най-важното бе да отбележим гол и се радвам, че успяхме да го сторим“, добави треньорът на Астана.

„Мисля, че успяхме да покажем добър футбол. Аз съм много щастлив, защото схемата на игра успя. Ние тренираме при тази схема само от два дни. Доволен съм, че играчите се адаптираха към нея и направиха всичко по силите си. Ние все още имаме много работа.Когато резултатът беше 0 0, направихме три сериозни пропуска. В следващия кръг ни очаква голямо изпитание. Ние ще направим всичко възможно, за да се класираме за груповата фаза на Лига Европа. Искам да поздравя всички наши момчета и Казахстан с победата“, каза още Станимир Стоилов.