Севиля направи решителна крачка към класиране за елиминациите в Лига Европа. Това стана, след като испанският клуб победи Стандарт Лиеж с 3:1 в четвъртия си мач от група G и така продължи да води в класирането. В другия мач Фейенорд победи Риека с 2:0 и на свой ред се изкачи на втора позиция.

Началният домакински натиск на Севиля даде резултат и в 19-ата минута резултатът бе открит. След центриране от корнер, Мбиа с глава отклони към Гамейро, който на свой ред стреля също с глава и реализира за 1:0.

Денис Суарес пропусна шанс за 2:0 малко след това, а противно на логиката, в 32-ата минута гостите изравниха. Това стана след изстрел от пряк свободен удар на Пол-Жозе М'Поку, който рикошира в играч от стената и се превърна в неспасяем за Бето.

Андалусийците все пак успяха да излязат отново напред в резултата преди края на полувремето. В 41-ата минута изумителна отборна комбинация с по един пас в крайна сметка доведе до пас на Диого Фигейрас в наказателното поле към Хосе Антонио Рейес, който от добра позиция нямаше проблеми да вкара гол за 2:1.

През второто полувреме Севиля продължи да бъде по-добрият отбор на терена, но домакините потрепериха до последно заради минималната разлика. Те все пак стигнаха и до трети гол в последната минута. След центриране от корнер, на близката греда Даниел Карисо засече с глава, а топката стигна до Карлос Бака, който успя да я добута във вратата за крайното 3:1.

В другия двубой в същата група, Фейенорд постигна успех с 2:0 над гостуващия тим на Риека. Колин Казим-Ричардс откри резултата в 9-ата минута, а Лекс Имерс в 20-ата удвои аванса.

Интригата все пак остава пълна като всички отбори продължават да имат шансове за класиране за елиминациите.

Класиране в група G

1. Севиля 8 точки

2. Фейенорд 6

3. Стандарт Лиеж 4

4. Риека 4