Първенецът в Шампионската лига Реал Мадрид спечели и Суперкупата на Европа, след успех с 2:0 над Севиля - победителят в Лига Европа.

Трофеят е втори такъв във витрината на "кралския клуб", след този от 2002-ра.

Тони Кроос и Хамес бяха в титулярния състав на Реал и оставиха отлични впечатления, заедно с големите лидери на тима Кристиано Роналдо, Бейл и Карим Бензема, докато дебютантите на Севиля не помогнаха особено за качеството на играта.

Суперкупата на Европа бе и последният клубен трофей, който липсваше във визитката на Роналдо, но с два гола, португалецът си подсигури и него.

Голмайсторът на Реал има спечелени Шампионска лига, Световно Клубно първенство, титли в Англия и Испания, Купи в двете страни, и Суперкупи на Англия и Испания.

Реал започна доста по-офанзивно и постепенно натика Севиля около тяхното наказателно поле. В деветата минута Гарет Бейл имаше претенции за дузпа, а пет по-късно Кристиано Роналдо изпълни опасен пряк свободен удар.

Фантастична контраатака в 18-та минута завърши с центриране отляво на Хамес и удар от движение на Бейл, но Бето с отличен рефлекс отрази.

В 20-та минута дойде и първото по-опасно положение пред Касияс, след меле в пеналта, но защитата на „белите“ се справи без проблем накрая.

В 26-та Кристиано Роналдо се изправи очи в очи с Бето, но отново не успя да го преодолее.

Четири минути по-късно той вече не сбърка, и португалската суперзвезда откри резултата. Атаката започна от самия него, по десния фланг, разтегна играта в ляво, откъдето Гарет Бейл с перфектно центриране намери Роналдо в наказателното поле, и той засече неспасяемо за 1:0!

Невероятна поредица от грешки в защитата на Реал за малко да доведе до изравняване в 34-та минута, когато Карисо се озова на отлична позиция до аутлинията, но Икер Касияс бе на мястото си.

В оставащите десетина минути от полувремето отново Реал владееше инициативата, без да създаде чисто голово положение, и така при 1:0 двата състава се оттеглиха на почивка.

Само четири минути след подновяването на играта, отново Роналдо бе точен, след поредната светкавична акция с много точни и остри подавания. Той получи от Бензема в наказателното поле, вляво от вратата, и с премерен удар от 11-12 метра не сгреши по диагонала за 2:0.

Хамес Родригес пропусна да вкара първия си гол за Реал в 68-та минута, когато Бето геройски се справи с мощния удар на колумбиеца с левия крак.

В последните минути и Севиля се сети да поиграе, и направи три отлични ситуации пред Икер Касияс, като в най-опасната от тях Диого стреля след корнер, и малко не му достигна да матира стража на Реал.

Доминацията на "белия балет" обаче бе толкова голяма, че въпреки интригата в двубоя, истинско съперничество липсваше, и Реал изглеждаше много по-подготвен от Севиля за старта на сезона.

Роналдо естествено бе избран и за Играч на мача.


Съставите:

Реал Мадрид: Касияс, Пепе, Рамос, Коентрао (Коентрао 84), Роналдо, Кроос, Бензема, Хамес (Иско 72), Бейл, Карвахал и Модрич (Яраменди 86).

Севиля: Бето, Фацио, Наваро, Пареха, Коке (Диого 84), Криховяк, Карисо, Суарес (Рейес 78), Витоло, Видал Пареу (Аспас 66), Бака.