Мениджърът на Ливърпул Брендън Роджърс даде своето обяснение за катастрофалното представяне до момента на английските евроучастници. Неговият тим се подвизава в Лига Европа, а според него, всички тимове не получават достатъчно подкрепа от ръководството на Висшата лига. 

"Ръководството на Премиършип може да направи повече, за да подкрепи евроучастниците си. Всички други федерации и професионални лиги из Европа го правят, само в Англия не се случва."

"Все пак, не трябва да забравяме, че физическите натоварвания във Висшата лига са по-големи от всички други по континента, а времето за възстановяване липсва", сподели Роджърс в навечерието на мача на Ливърпул със Сион. 

След този мач с швейцарците, на "червените" им предстои мърсисайдско дерби с Евертън. Заради важния мач в Премиършип, мениджърът ще даде почивка на основния си нападател Даниел Стъридж, който съвсем скоро се завърна след контузия. 

"Няма да ползвам Дани в този мач, той все още трупа физическа подготовка. Искам да го запазя свеж за уикенда. Ще подходя към този двубой по начина, по който го правя досега - с достатъчно разширен състав", сподели Роджърс.