Монако излезе начело в група J на Лига Европа с 5 точки след успех с 1:0 над Карабах в третия кръг от груповата фаза, а след победата на Андерлехт като домакин на Тотнъм с 2:1 двата състава делят второ-трето място с по 4 точки в актива си. Азербайджанският Карабах е последен във временното класиране с 3 точки до момента.

Отборът на Андерлехт победи Тотнъм с 2:1 в мач от третия кръг за първия си успех в групите. Гостите откриха с ранен гол на Кристиан Ериксен, който бе най-съобразителен и реализира в долния ляв ъгъл на вратата пазена от Силвио Прото за 0:1. Малко по-късно Ерик Ламела получи топката с пас дълбоко в половината и стреля, но не затрудни Прото.

Домакините изравниха за 1:1 с гол на Гийом Жиле 13-ата минута, след центриране от ъглов удар на Стивън Дефур.

В края на полувремето Тотнъм можеше отново да излезе напред в резултата, но Андрос Таунзенд стреля вляво от вратата. В 69-ата минута вратарят на Андерлехт Силвио Прото отново трябваше да се намесва убедително, след удар на Хари Кейн.

Победният гол за Андерлехт бе дело на Стефано Окака Чука, който вкара от близко разстояние за крайното 2:1 в 75-ата минута.

Андерлехт - Тотнъм

източник: БГНЕС

В другия двубой от групата Монако победи Карабах с пестеливото 1:0 с гол на Ласина Траоре в 70-ата минута. Траоре бе изведен страхотно от Стефан Ел Шаарауи, реагира бързо и реализира за 1:0.

Самият Ел Шаарауи пропусна на няколко пъти да отбележи във вратата на Карабах, като една от възможностите бе в 33-ата минута. През второто полувреме пак той пропиля още един шанс за домакините в 54-ата минута, след слаб удар с глава.

Десетина минута преди края на двубоя Марио Пашалич също пропусна шанс за попадение за Монако, след като бе неточен при удара си с глава.