След ужасното начало на сезона, Наполи и Рафа Бенитес поеха глътка свеж въздух, благодарение на победа с 3:1 над Спарта Прага в първия мач на тима в Лига Европа.

Началото на мача обаче не бе никак обещаващо за тима от Неапол. Рикоширала топка попадна на крака на Йосеф Хусбауер, който стреля, а Рафаел Кабрал бе безпомощен и така Спарта поведе с 1:0.

В следващите няколко минути Наполи продължи да играе неубедително, но за щастие на домакините, в 23-ата минута те получиха право да изпълнят дузпа заради игра с ръка в наказателното поле от страна на Нхамойнесу Коща. Гонсало Игуаин материализира 11-метровия удар и изравни за 1:1.

Малко по-късно Хосе Кайехон бе близо до втори гол за домакините, но ударът му срещна напречната греда.

Почивката дойде при равенство, но малко след подновяването на играта момчетата на Рафа Бенитес направиха обрата пълен. Игуаин проби отлично отдясно и подаде към Дрийс Мертенс, който засече без проблеми от близко разстояние за 2:1.

Отново Мертенс с втория си гол в мача сложи точка на спора в 81-ата минута. Холандецът проби самостоятелно по лявото крило, премина през двама бранители на съперника, след което с точен удар вкара за оказалото се крайно 3:1.

В другия мач от групата Йънг Бойс разгроми Слован Братислава с 5:0 след попадения на Лечякс, Щефен, Нуцоло, Никчи и Орау.

По този начин швейцарците оглавиха класирането с по-добра голова разлика спрямо Наполи.