Казахстанският шампион Астана, чийто треньор е Станимир Стоилов, се класира за груповата фаза на Лига Европа. Тимът на българина се справи с БАТЕ Борисов, след като стигна до 2:2 в реванша. Така общият резултат от двете срещи стана 4:2 в полза на казахстанците.

Комфортната победа с 2:0 отпреди седмица даде достатъчно спокойствие на гостите за двубоя на „Борисов Арена“. Въпреки това всичко се промени в 27-ата минута, когато домакините откриха. Алексей Риос достави чудесно подаване за Михаил Гордейчук и 26-годишният полузащитник стреля точно покрай вратаря Александър Мокин.

При резултат 1:0 в полза на БАТЕ двата тима се оттеглиха на почивка. Само 4 минути след подновяването на играта обаче Астана изравни. Серкизан Мужиков асистира на своя колега от полузащитата Неманя Максимович, за да може сърбинът да се разпише за 1:1.

В 76-ата минута дойде редът на ганайската звезда на Астана Патрик Твумаси. Нападателят показа класа при завършващия удар и осъществи пълен обрат за тима си – 1:2.

БАТЕ остана с човек по-малко на терена в 82-ата минута, когато с директен червен картон бе изгонен Риос. Все пак белорусите избегнаха загубата минутка преди изтичането на редовното време. Точен от дузпа беше Игор Стасевич.