Испанският Атлетик Билбао отстрани френския Олимпик Марсилия с късен гол в реванша от 1/16-финалите на турнира Лига Европа и равенство 1:1. След 1:0 за Билбао в първия мач, французите излязоха напред в края на първото полувреме и водеха до 81-ата минута, когато Сабин вкара за 1:1 и с общ резултат 2:1 испанците се класираха за осминафиналите в турнира.

Преди попадението в 40-ата минута на Миши Бачуай, 22-годишният нападател на Марсилия пропусна добър шанс 15-ата минута, когато стреля в левия ъгъл на вратата на Атлетик Билбао, но Яго Ерерин спаси. Стражът на домакините отново се прояви в 23-ата минута след удар с глава на Стивън Флетчър.

Тимът на Олимпик Марсилия продължи с активните действия и стигна до 1:0 в последните минути на първата част, благодарение на Миши Бачуай.

След почивката Атлетик Билбао опита да върне равенството, като в 52-ата минута Раул Гарсия пропиля отлична възможност след удар с глава край лявата греда. Четири минути по-късно Бенжамен Менди се озова в опасна позиция и стреля, но на сантиметри от целта.

В 61-ата Стив Манданда трябваше да спасява вратата си след хубаво изпълнение на Маркел Сусаета. В 81-ата обаче Сусаета демонстрира брилянтна техника и пусна към Сабин, който не сгреши за 1:1, с което изпрати своя тим на осминафиналите в турнира Лига Европа. 


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS