Селтик допусна загуба у дома с 1:2 от Залцбург, в предпоследния кръг на груповата фаза от Лига Европа. Въпреки това, благодарение на победата на Астра Плоещи над Динамо Загреб с 1:0, в другия мач от група D, Селтик се класира за елиминациите.

Залцбург печели групата с успеха си в Шотландия, като има вече 13 точки. Селтик е с осем, а преди последния кръг нито Астра с четири, нито Динамо с три, може да го настигне.

В последния кръг, вече без никакво значение, Залцбург приема Астра, а Динамо е домакин на Селтик в Загреб.

Александър Тонев игра малко повече от четвърт час на "Селтик Парк", като замени Чарлз Мългрю в 74-та минута.

Резултатът бе открит още в осмата минута, когато Масимо Бруно шутира, ударът му бе блокиран, само за да стигне топката до Алан, който намери пространство да я прати в мрежата за 0:1.

Бразилецът Алан наниза и втори гол за Залцбург в 13-та минута, след грешка в отбраната на Селтик, за да даде солиден аванс на гостите.

Емилио Изагире намери Стефан Йохансен, който върна едно попадение в 30-та минута, и с това върна надеждите на Селтик.

Някакви чисти голови ситуации обаче отсъстваха от шотландския терен, и за двата отбора. Залцбург, вече гледайки към следващите предизвикателства, се отдръпна леко, но се защитаваше умело. Селтик не спря да търси пробойна, но австрийският тим се бе затворил така, че центриранията почти нямаха шанс.

Лий Грифитс бе отказан от Петер Гуласи в 77-та минута, а най-доброто положение за Залцбург през второто полувреме се превърна и в гол.

В добавените минути на редовните 90, Марсел Сабитцер стреля мощно, Крейг Гордън първо отрази, но Наби Кейта притича, за да добави с глава в мрежата за крайното 1:3.

Садат Букари донесе първата победа на Астра в другия мач от група D, с 1:0 срещу Динамо Загреб. Букари се разписа в 50-та минута, като с това на практика реши всичко в групата.