Евертън победи Волфсбург с 2:0 като гост в мач от група Н на Лига Европа, и така си осигури първото място в нея, вече с 11 точки в актива си.

Още на полувремето обаче се знаеше, че Евертън със сигурност продължават напред, тъй като в другата среща Краснодар и Лил завършиха наравно 1:1. По този начин Лил вече не можеше да събере повече от седем точки, а Евертън имаше осем, преди началото на предпоследния кръг.

В последните срещи, Лил приема Волфсбург в пряк мач за второто място в група Н. Към момента Евертън е с 11 точки, Волфсбург има седем, Лил - четири, а Краснодар отпада, тъй като е само с три.

Двубоят във Волфсбург стартира много интересно от първата минута, но домакините бяха отборът, който диктуваше събитията. Волфсбург създаде няколко ситуации пред Тим Хауърд, но Иван Перишич и Арън Хънт пропуснаха. Силвен Дистен имаше добра възможност да вкара за Евертън, но нацели гредата.

В 22-та минута арбитърът на мача сгреши грубо, като отмени чист гол на Волфсбург. Теодоро Собрино вдигна флаг за засада, а главният рефер Фернандо Тейшейра не призна попадение на Иван Перишич.

Ромелу Лукаку откри резултата в 43-та минута, след страхотна индивидуална изява, преборвайки се за топката с трима защитници на Волфсбург, и пращайки я в мрежата за 0:1.

В 57-та минута второ попадение на Волфсбург бе отменено, но вече правомерно, заради засада на Никлас Бендтнер.

Пет минути по-късно, Ейдън МакГиди направи невероятен пропуск, след като Лукаку проби отляво, стреля, Диего Беналио отрази, а МакГиди на празна врата стреля на сантиметри над гредата.

В 75-та минута Кевин Миралас получи фантастичен пас от Ромелу Лукаку, напредна, и навлизайки в пеналта се справи със защитника до себе си и шутира точно за 2:0 в полза на Евертън.

В последната минута от редовното време, и играчите на Евертън бяха малко разочаровани, когато и на тях им отмениха гол, дело на Рос Баркли, но гостите от Англия трябваше само да изчакат трите минути продължение, за да се поздравят с успеха.

По-рано, в Русия, Краснодар и Лил завършиха 1:1. Домакините имаха предимство през първото полувреме и откриха резултата в 35-а минута. Бразилецът Ари се възползва от подаване на Павел Мамаев и прати топката във вратата на съперника. В 79-а минута Нолан Ру изравни за гостите след удар с глава.