Саутхемптън направи обрат и победи Интер с 2:1 в мач от група К на Лига Европа, а Спарта Прага се наложи с 2:0 над Апоел Бер Шеева, за да оглави класирането.

Спарта има 9 точки, Саутхемптън е със 7, Апоел с 4, а Интер остава последен с три в актива си.

Временно поставеният на поста старши треньор Стефано Веки изведе Интер на английска земя, но не успя да обърне късмета на „нерадзурите”.

„Сейнт Мерис” продължава да е истинска крепост за Саутхемптън, като на свой терен тимът има само едно поражение за целия сезон.

Първото положение бе в полза на Саутхемптън, но Джей Родригес стреля с глава в аут.

Интер отговори мигновено, с акция на Мауро Икарди и Евер Банега, но последният не стигна до шут към вратата.

Отново Родригес отправи отличен изстрел в 10-та минута, който прелетя много близо, но не намери целта.

Постепенно играта се поуспокои и темпото падна.

С най-добрата атака за Интер през първото полувреме, капитанът Мауро Икарди откри резултата. В 33-та минута Икарди завърши атаката, преминала през подаване на Антонио Кандрева успоредно на голлинията, избиване на Мартина при добавка на Перишич, и след това вече точен удар на аржентинския нападател.

Двубоят продължи в устремно темпо, и в последната секунда от полувремето, точно преди последния съдийски сигнал, реферът отсъди дузпа. Иван Перишич игра с ръка в наказателното поле, и Павел Гил посочи бялата точка, с което предизвика сериозно меле.

Футболистите не играха две минути, за да потушат страстите помежду си, като се разминаха само с един жълт картон за Кандрева. По-късно повторения показаха, че Кандрева е ударил умишлено с лакът Сам МакКуин, но това остана незабелязано от арбитъра.

Душан Тадич се нагърби с изпълнението на дузпата, но не се справи добре, и след сериозната му засилка, Самир Ханданович спаси.

След почивката Саутхемптън стартира по-добре, а в 50-та минута Джеймс Уард-Праус бе отказан от поредна отлична намеса на Ханданович.

В 57-та минута домакините искаха и втора дузпа, за фаул на Андреа Ранокиа срещу Върджил Ван Дайк, но полският арбитър замълча.

Стражът на Интер продължи да спасява своите в още няколко ситуации, но в 64-та минута вече не успя да стори нищо.

Тогава след корнер Ориол Ромеу удари гредата над Ханданович, а Ван Дайк добави топката след рикошета.

В 69-та минута Интер сам се повали на земята, след куп лоши действия на защитата на „нерадзурите”, топката премина през няколко футболисти на гостите, които не успяха да изчистят пред вратарското поле, а Юто Нагатомо я добави в собствената мрежа с автогол.

Интер очаквано тръгна напред в последните 10 минути и Мауро Икарди пробва късмета си с далечен удар. Гостите се задържаха продължително в половината на Саутхемптън и опитаха всичко, но не пробиха повече защитата на домакините.

Спарта Прага се наложи с 2:0 над Апоел Беер Шева в другия мач от групата, с попадения през първото полувреме.

В 23-та минута гостите от израел си отбелязаха автогол, чрез Бен Битон, а в 38-та Давид Лафата удвои аванса на домакините.

През второто полувреме отново Спарта имаше повече възможности, но до още попадения не се стигна.