Наполи и Мидтиланд постигнаха втори победи в група „D“ от турнира Лига Европа, като по този начин направиха важни крачки към класирането за следващата фаза на турнира.

Наполи успя да спечели с 2:0 гостуването си на Легия във Варшава.

Първото полувреме бе равностойно, въпреки че италианците имаха леко надмощие.

Наполи поведе в 53-та минута, когато Хосе Кайехон центрира в наказателното поле на Легия, където Драйс Мертенс засече топката с глава и я изпрати във вратата на Душан Кучиак.

Легия изпусна невероятна възможност да изравни резултата в 59-та минута, когато Александър Прийович стреля с глава, а топката срещна напречната греда на вратата на Габриел.

Алан можеше да реши всичко в мача в 74-та минута, когато излезе сам срещу Душан Кучиак, но вратарят успя да отази удара на футболиста на Наполи и да избие топката в корнер.

Две минути по-късно Алан отправи нов впечатляващ удар, след което Кучиак отново се намеси и изби, а след това топката срещна и десния стълб на вратата на Легия и излезе в корнер.

Наполи вкара втори гол в 84-та минута, когато Гонсало Игуаин направи добър рейд, след което стреля от границата на наказателното поле на Легия и изпрати топката неспасяемо в горния ляв ъгъл на вратата на Душан Кучиак.

Кучиак се намеси решаващо в 88-та минута и предотврати нов гол във вратата си, след като спаси удар на Маноло Габиадини.

В другия мач от групата Мидтиланд спечели с 3:1 като гост срещу Брюж.

Класиране в група „D“:

1. Наполи 6 точки

2. Мидтиланд 6

3. Брюж 0

4. Легия 0