Манчестър Юнайтед и Фенербахче са двата отбора, които се класираха на 1/16-финалите в Лига Европа.

Въпреки всички проблеми на старта на кампанията на Ман Юнайтед, "червените дяволи" отиват на елиминации, а Фенербахче спечелиха група А.

Двата тима се поздравиха с победи в последния кръг от групата, като гости.

Ман Юн победи Заря Луганск с 2:0, а Фенербахче реализира един страхотен гол и се наложи над Фейенорд в Ротердам с 1:0.

В група А, Фенербахче завърши с 13 точки, Ман Юн - с 12, Фейенорд със 7, а Заря има 2.

Низвергнатият от Жозе Моуриньо Хенрик Мхитарян и Златан Ибрахимович се разписаха за Юнайтед в Украйна, след скучно първо полувреме, и попадения през второто.

Ман Юнайтед се нуждаеше от победата, за да е сигурен в продължаването си, като минимум точка трябваше на "червените дяволи", за да не чакат рамо от Фенербахче.

Първото полувреме наистина бе страшно постно, като за гостите Уейн Рууни и Пол Погба отправиха удари, но и домакините имаха две ситуации, дело на Игор Харатин и Олександър Караваев.

Мхитарян се разписа още в третата минута на второто полувреме, след груба грешка в центъра на терена. Арменецът напредна с топка в крака, премина повече от 20 метра, и след това сам срещу вратаря отправи точен удар за 0:1.

След това скуката отново налегна така или иначе скованите от студ футболисти, и чак в последния четвърт час имаше някакво раздвижване.

В 88-та минута Златан оформи крайното 2:0 за Юнайтед, след фантастична асистенция на Пол Погба, който го изведе сам срещу вратаря, шведът премина половината игрище, и се справи технично, за да реализира.

В Ротердам стартът бе доста по-вълнуващ, като първите по-добри положения се откриха пред Фенербахче, но Потюк и Соу пропуснаха пред Брад Джоунс.

Волкан Демирел пък направи страхотно спасяване в 15-та минута, за да запази равенството, при удар на Йенс Тоорнстра.

Натискът на Фенербахче все пак донесе логично преднина за гостите в 22-та минута, след като защитата на Фейенорд сбърка фатално. Двама футболисти на домакините не успяха да изчистят, и Муса Соу със задна ножица от непосредствена близост реализира.

Симон Кяер пропусна да удвои малко по-късно, след центриране от корнер, но Джоунс спаси.

Дирк Каут пропусна куп положения през второто полувреме, докато Фенербахче имаше само една възможност за попадение след почивката, в самия край на мача.