Отборът на Шахтьор Донецк е убедителен лидер в група Н на Лига Европа с 9 точки от три мача. Шахтьор разгроми Гент с 5:0 в мач от третия кръг на груповата фаза, а Коняспор и Спортинг Брага направиха 1:1.

Гент заема втората позиция с 4 точки, Слован Брага е трети с 3 точки в актива си, а турският Коняспор е последен с 1 точка към момента.

Без Димитър Рангелов, който не бе в групата за мача, Коняспор не успя да победи като домакин Спортинг Брага и завърши 1:1. Все пак турският тим записа първа точка в група Н.

Отборът на Коняспор поведе с ранен гол в 9-ата минута. Негов автор бе Дени Милошевич, който показа качества с отличен завършек на атаката на домакините. Милошевич получи от Омер Сахинер и реагира бързо, за да отбележи за 1:0.

В 36-ата минтуа Бари Дъглас можеше да покачи преднината на Коняспор, но втаратяр на Спортинг се намеси.

Португалският състав изравни в 55-ата минута чрез Ахмед Хасан, който получи от Марселиньо Гояно и с брилянтен удар, вкара за 1:1.

В самия края на двубоя турците можеха да стигнат до успеха, но в 90-ата минута Албан Меха не можа да се разпише и двата тима разделиха по точка.

В другия мач от групата Шахтьор Донецк разгроми Гент с 5:0. Още до почивката домакините поведоха с 2:0 с попадения на Виктор Коваленко в 12-ата минута и на Факундо Ферейра в 30-ата минута. Ферейра бе изведен от Марлос и с отличен изстрел вкара за 2:0.

Междувременно в 28-ата Джереми Пербет пропусна изгодна възможност за Гент, но стреля край вратата на домакините.

Още в 46-ата минута Шахтьор направи резултата 3:0 с гол на Бернард, като рано-рано във второто полувреме отказа съперника си. Последавха нови два гола – в 75-ата за 4:0 на друг бразилец – Тайсон и в 85-ата за 5:0 на Максим Малишев. Преди това в 80-ата минута домакините нацелиха и греда чрез 28-годишния бразилец Марлос.