Виляреал е на 1/4-финал в Лига Европа, след като в мач реванш завърши при нулево реми като гост на Байер Леверкузен. В първия двубой преди седмица „жълтата подводница“ победи с 2:0 и така след 180 минути, в които не допусна гол, заслужено си осигури място в топ 8 на надпреварата.

Така испанците продължават великолепното си представяне в турнира, след като преди Байер отстраниха и Наполи.

На „БайАрена“ домакините имаха солидно териториално преимущество, но въпреки това головите положения бяха рядкост и така закономерно „аспирините“ завършиха участието си в Лига Европа.

Въпреки натиска на Байер, първата по-сериозна възможност бе пред Виляреал. В 35-ата минута Денис Суарес получи пас в наказателното поле и от няколко метра стреля към опразнената врата. Самоотвержен шпагат на Уендел пред голлинията обаче предотврати гола.

В края на полувремето Марлон Фрей стреля опасно за Байер, но топката мина над напречната греда.

Натискът на „аспирините“ се увеличи в началото на второто полувреме, а в 54-ата минута Кириакос Пападопулос надскочи отбраната на Виляреал и стреля с глава, но топката срещна левия страничен стълб.

Надмощието на домакините обаче така и не се материализираше в опасни положения, а вместо това във втората половина на второто полувреме испанците можеха да вкарат гол, с който да решат всичко. Седрик Бакамбу се озова фронтално срещу вратата в 67-ата минута, но стреля неточно. Малко след това пък Бернд Лено демонстрира класата си, спасявайки удар на Роберто Солдадо.