Преди мача от турнира  от Лига Европа между  Бешикташ и Партизан Белград лекарят на сръбския отбор Илия Росич спаси живота на жена в центъра на Истанбул, съобщи  ФК Партизан в своята официална страница в интернет.

Няколко часа преди мача д-р Илия Росич и масажистът Виктор  Вуйошевич се разхождали на централния пазар в Истанбул. В  този момент една жена загубила съзнание, паднала е на земята и е контузила главата си. Д-р Росич веднага се притекъл на  помощ, обяснявайки на присъстващите, че е лекар. Той е поставил  жената в изкуствена кома и се е грижел за нея, докато пристигне  Бърза помощ.

Според думите на Росич ситуацията е била  изключително сложна, но с бързата си намеса е успял да спаси  жената от най-лошото.

Д-р Росич вече се е намирал в подобна ситуация. След  приятелски мач между Партизан и Литекс по време на  подготовката на двата отбора в Анталия футболист от Литекс е  получил алергичен пристъп. Няколко минути след края на  приятелския мач в съблекалнята на Литекс настъпва паника - един  футболист започва да се задавя, лицето му отича, кожата  почервенява, а никой не знае как да реагира, в това число и  клубният лекар, който е нямал опит за такива случаи.

За щастие  българите бързо намират автомобил и тръгнали да търсят д-р  Росич. Настигат го пред хотела, връщат го на терена и  благодарение на д-р Росич, футболистът е получил първа помощ. Д-р Росич му поставил инжекция, а след това той е закаран в  болница. По този начин е избегнат най-лошият сценарий, пише в  сайта на Партизан./БТА