Капитанът на ПСВ Айндховен Джорджиньо Вайналдум реализира изравнителен гол в края на мача срещу Ещорил, и след 3:3, донесе точка, която бе решаваща за класирането на холандския тим за елиминациите на Лига Европа.

Срещата от група Е се доигра в петък, тъй като снощи не успя да приключи, след обилен валеж над Португалия. Теренът в Ещорил се наводни на почивката, и двата отбора не успяха да изиграят второто полувреме.

Така днес се започна от 46-та минута, при резултат 3:2 в полза на Ещорил.

В четвъртък вечер, Мемфис Депай откри в шестата минута за ПСВ, но в 12-та Тозе изравни. Само минута бе необходима на Лусиано Нарсинг да вкара втори гол за ПСВ, но в 29-та и 38-та минути първо Кука, а после Диого Амадо направиха пълен обрат за Ещорил.

Второто полувреме също предложи доста емоции, много положения, но падна само един гол.

Миранда тества удара си четвърт час след подновяването на мача, в минутите до 70-та ПСВ пропиля три страхотни ситуации. Първо Мемфис Депай пропусна, след това Джетро Вилемс бе отказан от стража на домакините Павел Киешчек, а в следващата атака, Люк Де Йонг направи невероятен пропуск, и Киешчек отново се намеси добре.

Себа, Тозе и Клебер опитваха да притесняват ПСВ, но стражът Киешчек бе най-добър в състава на Ещорил. Той спря още една голова възможност, дело на Сантяго Ариас, в 76-та минута.

Мигът на ПСВ обаче дойде, в 82-та минута, когато Вайналдум се възползва от грешка в защитата, изчака топката пред наказателното поле, на ръба на засадата, и бе изведен от бранител на Ещорил срещу Киешчек, който този път вече бе безсилен. Джорджиньо Вайналдум го финтира, а след това с лекота прати топката в мрежата, за 3:3.

Повече ситуации за гол в двубоя нямаше, и заключителните десетина минути преминаха в изчаквателен режим.

В другия мач от групата Динамо Москва се наложи с 2:1 над Панатинайкос. Това бе достатъчно, след 3:3 в Ещорил, напред да продължат Динамо и ПСВ, съответно с 15 и осем точки. Ещорил има четири, а Панатинайкос - една, което обезсмисли последните срещи от група Е - ПСВ-Динамо и ПАО-Ещорил, на 11 декември.

ПСВ Айндховен стана десетият отбор, който си осигури място във фазата на елиминациите преди срещите от последния шести кръг в групите. Това вчера постигнаха още Тотнъм (Англия), Интер (Италия), Наполи (Италия), Бешикташ (Турция), Селтик  (Шотландия), Евертън (Англия), Динамо Киев (Украйна), Фейенорд  (Холандия) и Трабзонспор (Турция).