В отличен голов мач Динамо Загреб победи Селтик с 4:2 в мач от последния 6-ти кръг на груповата фаза в Лига Европа в група D. Българският национал Александър Тонев остана на резервната скамейка на шотландския тим.

ВИДЕО ОТ МАЧА

Пяча откри резултата за домакините в 14-ата минута с добър удар матирал Крейг Гордън. Крис Комънс изравни за "детелините" в 23-ата минута. Той се възползва от недобре построената защита на домакините и с глава съумя да се разпише. Седем минути по-късно Шчепович даде аванс на шотландците с премерен удар от няколко метра.

До почивката Пяча изравни резултата с попадение в 40-ата минута след грешка на бранител на шотландския тим.

През втората част головият порой продължи. В 49-ата минута Брозович направи резултата 3:2 в полза на домакините. Той препарира Гордън с точно премерен удар от границата на наказателното поле и попаднал в десния вратарски ъгъл. В следващата минута Пяча оформи хеттрика си с мощен шут от далечно разстояние.

До края на двубоя гостите съумаха да вкарат 3-ти гол. В 81-ата минута Пиварич си заби автогол, за да оформи крайния резултат. До края на срещата и двата тима имаха възможност да се разпишат, но това не се случи. Независимо от поражението Селтик продължава напред в турнира.

Ред Бул Залцбург разгроми Астра Гюргево с 5:1 и продължава напред в турнира.