Българският защитник Иван Иванов направи много силен мач за своя Панатинайкос в мача реванш от плейофния кръг в Лига Европа. Бившият играч на Локомотив Пловдив и ЦСКА се разписа, за да фиксира равенството 1:1 срещу Брьондби, с което гърците изхвърлиха датчаните от евротурнирите.

ПАО имаше комфортен аванс от 3:0 след първата среща и проведе тактическо правилно мача, като остави съперника да атакува. През първото полувреме Брьондби наистина осъществи масиран натиск. Вратарят Люк Стийли направи няколко удивителни спасявания, а също така съотборник на Иванов изчисти топката от голлинията.

Все пак в 35-ата минута домакините успяха да открият резултата чрез Хани Мухтар.

Почивката между полувремената се отрази добре на Панатинайкос, който започна да търси попадение, за да убие интригата. В 54-ата минута Маркус Берг пропиля идеален шанс, след като получи подаване в наказателното поле и шутира много над целта от удобна позиция.

Все пак Иванов успокои тима си в средата на втората част. В 66-ата минута ПАО стигна до корнер, при който опита заучено изпълнение по земя. Центрирането не бе изчистено добре и топката стигна до Себастиан Лето отляво. Бившият играч на Ливърпул я завъртя перфектно към близката греда, където Иванов се извиси и с премерен изстрел с глава я прати неспасяемо в долния далечен ъгъл за 1:1.

Попадението сломи съпротивителните сили на Брьондби и в 83-ата минута датчаните едва избегнаха поражението. Техният вратар Мадс Топел се справи блестящо при силния шут на Никлас Хулт.

Въпреки това с общ резултат 4:1 от двата мача Панатинайкос ще чака жребия за груповата фаза на втория по сила европейски клубен турнир.