Фиорентина наруши перфектната си серия в Лига Европа и загуби първи точки в група К след 1:1 като домакин на ПАОК. Гърците със сигурност съжаляват за пропуснатата победа, която им убягна заради брилянтно изпълнен фаул от Мануел Паскуал в 88-ата минута на срещата.

Наставникът на „виолетовите“ Винченцо Монтела заложи на силна атакуваща линия в лицето на Хуан Варгас, Хуан Куадрадо и завръщащия се от дълго възстановяване Марио Гомес.

Въпреки това гостите се бранеха храбро от атаките на флорентинци, които стигнаха до първата си чиста възможност едва в 25-ата минута. Тогава Марио Гомес получи страхотно подаване в наказателното поле и шутира в аут покрай лявата греда. Пет минути по-късно отново германецът се озова на стрелкова позиция, като този път шутира с глава. Вратарят Панайотис Гликос обаче го отчая.

ПАОК съвсем не беше отдал на глуха защита и в 55-ата минута играчите на Фиорентина получиха сигнал за това. Стефанос Атанасиадис успя да матира вратаря Татарушану, ала попадението правилно бе отменено заради засада.

Точно Атанасиадис обаче бе в основата на гола за ПАОК в 82-ата минута. Тогава Голаса изпълни невероятен рейд отдясно и преодоля двама бранители край ъгловото флагче, за да влезе в наказателното поле. Халфът успя да върне назад към Атанасиадис, който пък продължи още по-вляво за резервата Маартен Мартенс и последния с лекота намери долния десен ъгъл за 0:1.

Веднага Фиорентина се вдигна на щурм и в 84-ата минута Марио Гомес си отвори коридор за стрелба в наказателното поле и шутира под гредата. Гликос обаче реагира светкавично и изби.

Гръцкият страж се оказа безпомощен в една-единствена ситуация и тя се оказа решаваща. В 88-ата минута домакините получиха фаул точно пред дъгата. Капитанът Паскуал пое отговорността и със силния си ляв крак заши кълбото точно под дясната сглобка за 1:1.

В другата среща от група К френският Гингам показа сериозни амбиции да продължи напред в турнира и победи с 2:0 гостуващия Динамо Минск. Беларуският тим се държеше много солидно в отбрана, ала допусна по един гол в края на всяко от полувремената. В 44-ата минута Клаудио Бовю откри за Гингам, а четири минути преди края той подаде на Мандан и последният не го разочарова.

Така след четвъртия кръг в потока лидер остава Фиорентина с 10 точки, следван от Гингам със 7, ПАОК с 4 и Динамо Минск с 1. В следващия кръг Динамо Минск посреща ПАОК, докато Фиорентина гостува на Гингам.