Фенербахче изненадващо бе шокиран от норвежкия Молде, като падна край Босфора с 1:3 в мач от група А на Лига Европа.

В 36-ата минута Беноа Бастиен, без да се колебае отсъди дузпа за Молде за бутане от страна на Михал Кадлец спрямо съперник. Тони Хойланд невъзмутимо превърна дузпата в гол, с изпълнение в стил „Паненка“.

Шест минути по-късно Луиш Нани изравни резултата за Фенербахче и вдъхна увереност на трибуните, че всичко ще си дойде по местата.

Вместо това, обаче в 53-ата минута Томи Хойланд центрира перфектно за Мохамед Елионуси и норвежкият национал с глава изведе отново Молде напред.

Мартин Лимес в 65-ата минута съвсем отчая турския гранд, като направи резултата 3:1 в полза на гостите.

Молде игра в последните 6 минути с човек по-малко, след като Елионуси получи втория си жълт картон мача.

Аякс - Селтик

източник: БГНЕС

В сблъсъка между два от бившите големи на континента Аякс и Селтик се получи резултатно реми 2:2.

Селтик откри резултата още в 8-ата минута Нир Битън получи топката в пеналта от Крис Комънс и с остър удар по диагонала вкара за шотландците – 0:1.

В 25-ата минута Аякс изравни. Дейви Клаасен изведе Виктор Фишер в накателното поле и той с отмерен удар изравни.

„Детелините“ отново взеха преднина в резултата три минути преди почивката. Майкъл Лустиг скочи най-високо при един корнер и с глава изпрати топката зад голлинията – 1:2.

Аякс се вдигна щурм след почивката и имаше някои отлични положения за гол. Червен картон за Исагире, даден му след два жълти, помогна на холандците да наваксат отново в резултата. Ласе Шьоне в 84-ата минута с перфектно изпълнен пряк свободен удар встрани от наказателното поле директно изпрати топката в мрежата на Селтик за 2:2.

Аякс продължи да мачка до края, но не успя да изтръгне трите точки.