Фейенорд нанесе първа загуба на Севиля в груповата фаза на Лига Европа. Холандският гранд спечели с 2:0 при домакинството на андалусийците от група „G”. По този начин „червено-белите“ не само си осигуриха класиране за следващата фаза на турнира, но и почти сигурно си гарантира първото място в групата.

През първото полувреме двата отбора играха равностойно, а положенията пред двамата вратари бяха рядкост.

В 45-та минута Жорди Класи реши да пробва рефлекса на вратаря на Севиля с удар от 24 метра, но Серхио Рико успя да избие топката.

Фейнорд поведе в резултата в 55-та минута, когато Боетиус подаде към Тоорнстра, който отблизо преодоля вратаря Серхио Рико за 1:0.

Севиля вкара гол в 66-та минута дело на М'Биа, който обаче бе отменен заради несъществуваща засада.

Фейенорд имаше невероятната възможност да вкара втори гол в 68-та минута, когато след бърза контраатака Боетиус бе изведен на добра позиция, но стреля в аут.

Домакините все пак реализираха втори гол в 83-та минута. След груба грешка на защитата на Севиля топката попадна в Ел Ахмади, който с прехвърлят удар преодоля Серхио Рико за 2:0.

Серхио Рико се намеси решаващо в 89-та минута, когато след бърза контраатака Ел Ахмади стреля опасно, но вратарят успя да спаси.

В другия мач от групата Риека спечели с 2:0 срещу Стандарт Лиеж.

Фейенорд е първи в групата с 9 точки, Севиля е втори с 8, Риека е трети със 7, а Стандарт Лиеж е четвърти с 4 точки.

В последните мачове от групата Риека гостува на Севиля в директен спор за място в следващия етап на Лига Европа, докато Стандарт Лиеж приема Фейенорд.