Две равенства по 1:1 в последните мачове от група А на Лига Европа класираха Фенербахче в елиминациите на турнира. Големият губещ пък се оказа Аякс, който остана на третата позиция в групата. Именно тези два отбора се бореха за едно място в следващия етап, след като Молде си бе осигурил другото предсрочно.

В Амстердам Аякс и Молде завършиха 1:1, което финализира изненадващото първо място на норвежците.

Дони ван де Беек откри резултата в полза на домакините в 14-ата минута, след като засече с глава центриране на Рикардо ван Райн. Малко след това Неманя Гудел пък нацели греда и така пропусна да удвои аванса.

Молде успя да изравни в 29-ата минута след удар на Хармеет Синг, който рикошира и влезе във вратата на Яспер Силесен.

През второто полувреме Аякс направи няколко пропуски като при един от тях Анвар Ел-Гази уцели напречната греда. Домакините завършиха мача с човек по-малко, след като Гудел получи втори жълт картон в 90-ата минута.

В другия мач Фенербахче и Селтик завършиха при същия резултат. Турският гранд можеше да открие още в 4-ата минута, след като удар на Мехмет Топас срещна гредата след намеса на вратаря Крейг Гордън.

Преимуществото на домакините все пак се материализираха в 39-ата минута, когато Гьокхан Гонул намери Лазар Маркович, който с чудесен изстрел от близко разстояние бе точен за 1:0.

Фенербахче обаче остана с човек по-малко в 67-ата минута, в която Диего бе изгонен с директен червен картон.

Селтик стигна до изравняване в 75-ата минута, в която Микаел Лустиг намери с центриране Крис Комънс, който надскочи отбраната на турците и с глава вкара за 1:1.

Крайно класиране:

1. Молде 11 точки

2. Фенербахче 9

3. Аякс 7

4. Селтик 3