Норвежкият Мьолде изненадващо остана на върха в група А, пред грандовете Аякс, Селтик и Фенербахче, след вторите мачове от груповата фаза на Лига Европа.

Мьолде направи 1:1 на Аякс, а Селтик и Фенербахче завършиха 2:2.

Така норвежците вече събраха четири точки, и са лидер, Аякс и Селтик имат по две, а Фенербахче е само с една.

В Шотландия Селтик и Фенербахче се вкопчиха здраво в битката, и домакините поведоха с 2:0, само за да позволят обрат, за малко пълен накрая.

Селтик игра много силно в първите 30-35 минути, като Микаел Лустиг и Лий Грифитс направиха сериозни пропуски пред Фабиано.

В 28-та минута Грифитс откри, след лошо изчистване на едно центриране отляво, а пет минути по-късно Крис Комънс покачи на 2:0, след асистенция на Джеймс Форест.

Точно преди почивката, грешка в защитата на Селтик позволи на Фернандао да намали резултата, само три минути след като бе влязъл като смяна.

Само три минути след подновяването на играта, Нани успя и да сложи топката на главата на Фернандао, и отново той като златна резерва, направи 2:2.

Положения не липсваха, и двата отбора имаха шанс да стигнат до победа.

Крейг Гордън обаче бе непоклатим на вратата на Селтик, и направи няколко фантастични спасявания, първо на мощен удар на Хасан Али Калдъръм, а след това и на Диего.

Стражът на Фенербахче Фабиано също бе отличен от другата страна, като веднъж отрази удара на Крис Комънс, а след това Комънс прати топката на сантиметри над напречната греда.

Мьолде и Аякс си вкараха по един гол в първите 20 минути от мача, и след това не реализираха повече.

В осмата Ецаз Хюсеин откри за домакините, а в 19-та Виктор Фишер се възползва от щастлив рикошет и далечният му удар влетя във вратата за 1:1.

Фишер пропусна на два пъти да покоси отново Етан Хорват до почивката, а през второто полувреме Йоона Тойвио нацели греда за Мьолде.