Българските национали Валери Божинов и Иван Бандаловски играха за своя Партизан Белград при скъпоценния успех на сърбите над АЗ Алкмаар в Лига Европа. Партизан се наложи с 2:1 при визитата си в Холандия, а скъпоценният втори гол дойде в продължението на мача.

Защитникът Бандаловски започна мача като титуляр и остана на терена през всичките 90 минути, докато Божинов се появи като резерва в 85-ата минута.

Победата над Алкмаар може да се окаже от изключително значение за класирането на Партизан в следващата фаза. След спечелените три точки сръбският тим зае второто място в групата с актив от 9 точки, три повече от немския Аугсбург. Именно срещу тима от Бундеслигата ще се изправи Партизан в последния кръг от груповата фаза, след който ще стане ясно кой от двата тима ще продължи напред в турнира. Сигурен участник в в следващата фаза е тимът на Атлетик Билбао.

След нулево първо полувреме, в което Бандаловски получи жълт картон, втората част започна по възможно най-лошия начин за сърбите. Още в 48-ата минута Дабни Дос Сантос се възползва и откри за домакините в първата интересна ситуация пред една от двете врати.

Голът подейства стимулиращо за домакините и в следващите минути футболистите на АЗ Алкмаар имаха още няколко добри възможности. В 65-ата минута Абубакар Омаро успя да върне своите в мача, след като се възползва от грешка в отбраната на домакините и изравни за Партизан. Настойчивостта на Партизан бе възнаградена в продължението на срещата, когато Андрия Живкович вкара така скъпоценния гол за гостите и осигури трите точки в мача, който могат да се окажат от изключителна важност за класирането на отброа в следващата фаза. В другия мач от групата Билбао се наложи с 3:2 като гост на Аугсбург.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS