Отборът на Борусия Дортмунд постигна втора победа над Порто и се класира за 1/8-финалите в Лига Европа. След успех с 2:0 в първия мач, днес възпитаниците на Томас Тухел се наложиха с 1:0 и така с общ резултат 3:0 подпечатаха визите за следващия етап.

Голът за успеха на германците дойде след грешка на Икер Касияс, който нямаше късмет при удар на Пиер Емерик Обамеянг и си реализира автогол. Попадението за гостите падна в 23-ата минута.

Двата тима изиграха един двуостър двубой, като гостите от Дортмунд владееха топката в по-големи периоди от мача, но по-чистите голови положения бяха именно пред тяхната врата.

Евандро и Варела пропуснаха отлични възможности през първото полувреме, но голът падна в тяхната врата. След центриране отляво Обамеянг засече топката, която рикошира в напречната греда, а след това и в тялото на Касияс и влетя в собствената му врата.

През втората част, футболистите на Тухел видимо намалиха темпото предвид солидната си преднина в общия резултат, което позволи на домакините да атакуват по-масирано. Това обаче не се оказа фатално за Дортмунд и гостите с лекота се класираха напред.