ПАОК с Димитър Бербатов в редиците си завърши резочароващо 0:0 домакинството си на Габала в петия кръг от груповата фаза на турнира Лига Европа. Българският нападател започна срещата като титуляр и остана на терена 71 минути, но не успя да помогне на съотборниците си за победа.

Двата тима нямаха шансове да продължат напред в турнира и двубоят беше само за престиж. Бившият футболист на Левски Гари Родригес беше основна заплаха за вратата на съперника, но и той не съумя да се разпише.

През първата част Сантос от гостите пропусна да се разпише в 13-ата минута, след като вратарят на домакините Гликос го отчая.

В 29-ата минута Бербатов не съумя да си намери простраство за стрелба, след като имаше добра възможност да го стори.

Домакините имаха подчертано превъзходство що се отнася до корнерите като в 56-ата минута те бяха 8:0 в тяхна полза, но гол не падаше. В 60-ата минута Сабо пропусна да открие резултата. Пет минути по-късно и Гари Родригес пропусна да се разпише. До края на двубоя и Мак стреля опасно към Безотосни, но стражът на Габала се справи със ситуацията.

В последните минути на двубоя гостите пропуснаха да се поздравят с победата, след като техен футболист не успя да се разпише.

Така в красирането в тази група С ПАОК е на 3-ото място с 4 точки, а Габала е с 2. На първите две места са тимовете на Краснодар и Борусия Дортмунд с по 10 точки.
 


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS